Tegenwoordig heb je kazen in alle soorten en maten. Italiaanse kaas, jong belegen 48+ kaas en zelfs smeerkaas. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dat gaan we niet doen. Vandaag gaan we het namelijk hebben over strooikaas en geraspte kaas.
Toepassing
Strooikaas en geraspte kaas gebruik je bij veel verschillende gerechten. Strooikaas en geraspte kaas zorgen namelijk voor net dat extra beetje smaak. Daarnaast is het makkelijk te gebruiken. Gerechten waarbij strooikaas en geraspte kaas vaak worden toegepast zijn onder andere:
- Pizza’s
- Pasta’s
- Lasagnes
- Burritos
- Wraps
- Nacho’s
- Kaasbrood
- Tosti’s
Strooikaas en geraspte kaas kun je nog voor veel meer recepten/maaltijden gebruiken.
Verschil
Strooikaas en geraspte kaas verschillen op een paar gebieden van elkaar. Zo kun je strooikaas alleen in kant-en-klare verpakkingen kopen en niet zelf maken, zoals je met geraspte kaas wel kan doen. Daarnaast hebben de gerechten, waarbij jezelf de kaas hebt geraspt, meer smaak dan de gerechten met strooikaas. Daarentegen is strooikaas over het algemeen voordeliger en ook gezonder dan geraspte kaas. Zo bevat een lepel (8 gram) strooikaas slechts 18 calorieën en bevat het maar 0,1 gram vet met maar liefst 4.4 gram eiwit. Een lepel (10 gram) geraspte kaas daarentegen bevat 37 calorieën en 3 gram vet en maar 2,3 gram eiwit.
Keuze
We gaan niet zeggen voor welke variant kaas jij moet gaan. Dat is namelijk compleet afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hou je lekker van koken en maak je alles zelf klaar? Dan is het misschien het beste om je kaas zelf te raspen. Maar als je op dieet bent om af te vallen dan is het verstandiger om voor de strooikaas te gaan. Daar zitten namelijk een stuk minder calorieën in. Het beste is om beide varianten een keer te proberen. Dan kun je namelijk echt zien waar jouw voorkeur naar uitgaat.